søndag 19. januar 2014

NYTT ÅR OG NYE PROSJEKT
Det nye året er godt igang før jeg får skrevet her inne... Det er jo sånn at det er andre ting i livet som kanskje er viktigere enn å blogge? Og når jeg kommer på etterskudd, blir det enda vanskeligere å skrive noe, som om jeg får en slags skrivesperre. Sånn er jeg, men nå er jeg igang.
Jeg har startet året med et nytt strikkeprosjekt! Jeg vil strikke en kofte til meg selv. Jeg har lenge hatt planer om å lage det, til og med kjøpt inn garn. Men andre prosjekt har måttet komme foran, og disse må jo avsluttes. Ikke alltid like enkelt, men jeg nærmer meg en slutt nå.

Disse vottene har jeg holdt på med en stund, de er til eldstemann Simon på 16. Han har kjøpt garnet selv, på Husfliden, og fargene passer til den nye blå vinterjakka i ull. Det er koselig å se hvordan han formes til en ung voksen med egen klesidentitet. Han er bevisst og handler også en del på fretex. Til jul kjøpte han seg en ny tweed vest og jakke i brune toner derfra, så nydelig. Det er fint å kunne mikse brukt med nytt og hjemmestrikket. Jeg vet at han ønsker seg mer strikk av mamma, så vi får se!
Først er det kofte til meg selv.

Jeg strikker med dette garnet. Huflidens gammelserie, som er et to-tråds garn. Grått og sauekvitt. Det ligner finull, men er noe tynnere. Planen er å strikke med pinner 2,5. Og jeg er såvidt igang...

Et noe uklart bilde, men et bevis på at prosjektet er startet opp, hihi. Jeg har lagt opp til vrangbord på pinner nr.2, og på en gammel måte. En måte som gjør den nederste kanten mer robust og slitesterk. Denne gamle måten er forklart i en nydelig bok om Fanakofta. Det var egentlig en slik kofte jeg ville strikke, men etter møtet med Arne og Carlos på Tonsåsen, har jeg endret planen.
For jeg vil strikke denne, og bare gjøre den om til en kofte. Strikke noen rette masker foran i bunnfargen som jeg kan sy og klippe i.
Da jeg møtte disse karene, fortalte Arne at Setesdalskofta antagelig først kom til Telemark. Den ble kalt austmannakofte, og telemarkingene ble kalt for austmennar. Så, siden det er her jeg bor, vil jeg prøve meg! Nytt år, lysere tider og nye prosjekt!

2 kommentarer:

  1. Jeg "ramla" over bloggen deres i dag. Virkelig en blogg etter mitt hjerte:-) Familieliv, håndarbeid, interiør og livsstil med hjerte for miljøet:-) Gleder meg til å følge dere videre! Må Gud velsigne deg og din familie:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for en så koselig tilbakemelding:-)

      Slett