torsdag 17. juli 2014

Keramikkurs på Skals håndarbeidsskole

Det var derfor vi dro til Danmark i påsken, til denne nydelig plassen, som vi gjerne kommer tilbake til. En dansk folkehøgskole som har spesialisert seg på ulike design - og håndverksteknikker. I tillegg til å ha faste elever som følger halvtårs- eller helårskurs, holder de mange spennende kurs der nede! Gå gjerne inn på nettsiden deres: www.skals.nu .

Milla og jeg fulgte altså et keramikkurs der vi lærte å brenne leiren i raku-ovn. Utrolig kjekt, og enkelt å skaffe seg og prøve ut på egenhånd. Vi har lyst til det! Her er noen bilder fra våre opplevelser, hva vi lagde og hvordan vi gjorde det:De to første dagene produserte vi så mye vi klarte. Her er Millas blomst.
Her er alle koppene våre ferdig og til tørk. 
Alle tingene ble råbrent i en vanlig keramikkovn, langsom råbrann, siden ikke alt var helt tørt.
Etter råbrenning var det tid for glasering. Fargene ser helt annerledes ut før de blir brent.
Dette er selve rakuovnen ala 2014: En isolert oljekanne med lokk og to hull, en hvor gassen kommer inn nede på siden, og en i lokket der en også kan følge med på prosessen. Utrolig spennende!
Etter ca.20 minutter i ovnen, ble tingene tatt ut med tang og lagt i sagspon, hvor det raskt tok fyr. Alle tingene ble lagt i.
Og så la vi lokk på. Slik fikk vi en sur brann. Slik skulle det ligge i ca.5 minutter. 
Etter fem minutter tok vi alt ut og la det i en kjele med kaldt vann, for å avkjøle. Her holder Milla sin fantastiske tekopp som her er klar for en skikkelig skrubb og vask. Når soten vaskes vekk, kommer de fine fargene fram!


Jeg lagde noen små fargeprøver som egnet seg godt som smykker.
Dette er fra utstillingen siste dagen. Her er noen av våre kopper, og katten til Milla.
Skrinet i midten er Milla sitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar